Gezonde recepten │ Ontbijtpannenkoekjes

Bananencake met bosbessen

Koolhydraatarm, zonder ei

Dit heb je nodig voor 1 kleine cake:

  • 260 gram kokosmeel
  • 200 gram zoetstof, zoals erythritol
  • 1/4 theelepel zout
  • 5 gram bakingsoda/bakpoeder
  • 120 ml plantaardige olie, zoals arachide olie
  • 5 kleine overrijp bananen (hoe rijper hoe makkelijker te prakken en hoe zoeter)
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 60 ml (ongezoete plantaardige) melk
  • 1 theelepel appelazijn
  • Handje (diepvries) bosbessen
  • Beslagkom
  • Spatel
  • Vork
  • Cakevorm


Zo maak je het:

Prak de bananen tot je een smeuïg geheel hebt verkregen.

Voeg hieraan de kokosmeel, zoetstof, zout en bakpoeder toe en meng alvast goed. 

Meng hierna de olie, vanille aroma, melk en appelazijn erdoor, totdat je een beslag hebt.

Spatel dan de bosbessen er voorzichtig doorheen. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet goed in. Giet de vorm daarna vol met het beslag.

Plaats de vorm in het midden van de voorverwarmde oven voor 45-50minuten.

Test of de cake gaar is door er met een sateprikker in te prikken, komt deze er schoon uit dan is de cake klaar.

Laat de cake op een rooster een beetje afkoelen. Warm en koud lekker om te eten.

Let op, de cake wordt niet zo luchtig en is redelijk compact en vochtig.


Eet smakelijk!