Gezonde recepten │ Havermoutpannenkoekjes

Havermoutpannenkoekjes

Lekker als ontbijt met rood fruit

Dit heb je nodig voor 2 porties:

  • 75 gram havermout
  • 2 rijpe bananen
  • mespunt kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 3-4 eetlepels halfvolle (plantaardige) melk
  • 2 eetlepels vloeibare boter
  • 200 gram fruit naar keuze


Zo maak je het:

Doe de havermout in een hoge kom en mix met de staafmixer de vlokken klein.

Voeg de bananen in stukken toe en pureer dit met de staafmixer.

Voeg wat kaneel, het bakpoeder en de eieren toe en pureer kort met de staafmixer. Voeg wat melk toe tot er een dik beslag is ontstaan.

Verwarm een beetje margarine in een koekenpan met een anti aanbak bodem. Schep 4 hoopjes van het beslag in de pan en strijk een beetje glad. Bak de pannenkoekjes in ca. 6 minuten aan beide zijden gaar en lichtbruin.

Bak de rest van het beslag.

Was het fruit en laat het goed uitlekken. Snijd het zo nodig in hapklare stukjes.

Verdeel de pannenkoekjes over 2 borden en schep het fruit erop. 

Je kunt ook prima voor meerdere keren maken en een deel in de koelkast bewaren


Eet smakelijk!