Heerlijke zelfgemaakte chocolade muesli. Lekker als ontbijt of als topping bij een toetje.
Verwarm de oven voor op 160ºC.
Doe de havermout, noten, zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad, kokosrasp, kardemom en zeezout in de kom van een keukenmachine.
Pulseer het geheel 4-5 keer tot een iets fijnere textuur. Schep het geheel in een grote kom.
Verwarm in een kleine pan op laag vuur de olijfolie, honing en chocolade. Meng goed en schenk het over de droge ingrediënten.
Roer het geheel totdat alles bedekt is met de chocolade, meng er dan de cacaopoeder doorheen.
Verspreid de muesli over twee grote bakplaten en bak de muesli 20 minuten in de over, schep het na 10 minuten nog even om.
Laat de muesli helemaal afkoelen en roer daarna de cacaonibs er doorheen.
Je kunt de muesli tot maximaal 4 weken bewaren in een lichtdichte pot of verhouddoos. Maar ik weet zeker dat hij dan al wel op is!
Copyright © Alle rechten voorbehouden