Dit heb je nodig voor een zoete en hartige variant:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede ovenschaal of bakplaat. Rooster de kikkererwten 30 tot 40 minuten in de oven. Schep ze elke 10 minuten even om, zodat ze gelijkmatig bruin worden.
De kikkererwten zijn klaar als ze goudbruin zijn. Wanneer ze afkoelen worden ze pas krokant
Verdeel de geroosterde kikkererwten in twee porties.
Meng voor de hartige variant het zout, de paprika-, chili- en knoflookpoeder door elkaar. Besprenkel de kikkererwten eerst met 1 eetlepel olie. Verdeel daarna het mengsel gelijkmatig over de kikkererwten, zodat ze allemaal bedekt zijn met een laagje specerijen.
Meng voor de zoete variant de kikkererwten met 1 eetlepel olie, kaneel, honing en een snuf zout.
Beide varianten zijn nu klaar om te eten. Eet ze zo vers mogelijk, dan zijn ze nog het meest krokant.
Copyright © Alle rechten voorbehouden