Pasta salade met makreel

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 300 gram sperziebonen, eventueel gehalveerd
  • 120 gram ongekookte volkoren farfalle pasta (of een andere volkoren pasta
  • 1 handvol zwarte olijven
  • 1 limoen, het sap
  • 200 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
  • extra virgin olijfolie
  • zeezout
  • peper, vers gemalen
  • 200 gram gerookte makreel
  • 1 bosje platte peterselie


Zo gaat het:

Breng gezouten water aan de kook in een grote pan en kook hierin de sperziebonen in 4 minuten beetgaar.

Haal ze uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken.

Voeg dan de pasta toe aan het water, waarin je net de sperziebonen hebt gekookt. Kook de pasta volgens de verpakking.

Haal de pasta uit het water wanneer deze al dente is en spoel het af met koud water, zodat de garing stopt.

Hak de olijven in grove stukken. Zitten er nog pitten in? Duw er dan eerst met een mok op, zodat de pitten er uit floepen.

Knijp de limoen uit in een grote schaal en voeg 3 keer zoveel olijfolie toe.

Voeg de sperziebonen, olijven, stukjes makreel en de gehalveerde tomaatjes toe aan de limoendressing.

Meng het geheel goed door elkaar en bestrooi het met de peterselie.


Eet smakelijk!

Sport diëtist Koudekerke en Vlissingen

Copyright © Alle rechten voorbehouden

Cookiebeleid

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

Cookiebeleid
Accepteren