Wat is er nou lekkerder dan ijs om te eten met warm weer?
Wat dacht je van zelf gemaakt ijs wat ook nog eens gezond is.
Bovendien is dit recept lactosevrij door het gebruik van sojayoghurt, natuurlijk bent u vrij om een andere yoghurt variant te gebruiken. De smaak kan dan wel wat anders zijn.
Wees vrij om te variëren met verschillende soorten fruit en combinaties.
Voor +/- 30 bites in 3 verschillende smaken:
Bereidingstijd:
10 minuten + invriestijd
Schil de bananen en snij ze in stukken. Meng de bananen dan met 100 g sojayoghurt en de agavesiroop, dat gaat het gemakkelijkste in een blender of met een staafmixer.
Pureer 100 g sojayoghurt samen met de bosbessen fijn en de resterende sojayoghurt met de frambozen mengen.
Voor de blokjes:
Vul de verschillende soorten met behulp van een spuitzak of een lepel separaat in de ijsblokjesvormen. Leg als decoratie op elk blokje een bes of een plakje banaan.
Voor ijsjes op een stokje:
Stop stokjes of stevige papieren rietjes in de nog niet bevroren sojayoghurtmassa. Natuurlijk kun je ook in de ijsblokjesvormen korte stokjes stoppen voor mini-ijsjes.
Zet de vormen minimaal 3 uur, het liefst een hele nacht, in de vriezer. Neem daarna de ijsblokjesvormen uit de vriezer, haal de frozen yoghurt bites uit de vormen en serveer direct.
Tip: varieer met verschillende soorten fruit en combinaties.
Copyright © Alle rechten voorbehouden