IJS Thee

Rooibos ijsthee met grapefruit

Wat heb je nodig?

  • 1,5 liter water
  • 4 theezakjes rooibos
  • 1/4 grapefruit, ongeschild en in partjes
  • 1 takje rozemarijn


Zo gaat het:

Kook het water en bereid de thee door de theezakjes ongeveer vijf minuten te laten trekken.

Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg dan de grapefruit en rozemarijn toe aan de thee.

Zet de thee in de koelkast en haal na één tot twee uur het takje rozemarijn eruit.

De thee is nu klaar om te drinken. Serveer het koud met eventueel ijsklontjes erin.



Groene ijsthee met nectarine en mango

Wat heb je nodig?

  • 1,5 liter water
  • 4 theezakjes groene thee
  • 1 nectarine, ongeschild en in partjes
  • 1/4 mango, geschild en in blokjes
  • 1/2 citroen, uitgeperst


Zo gaat het:

Kook het water en bereid de thee door de theezakjes ongeveer vijf minuten te laten trekken.

Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg dan de nectarine, mango en het citroensap toe.

Zet de thee in de koelkast om verder af te laten koelen. Serveer het koud met eventueel ijsklontjes en een schuifje citroen.



Earl grey ijsthee met appel en kaneel

Wat heb je nodig?

  • 1,5 liter water
  • 3 theezakjes eal grey thee
  • 1 kaneelstokje
  • 1/4 appel
  • 25 gram blauwe bessen


Zo gaat het:

Kook het water en bereid de thee door de theezakjes ongeveer drie tot vier minuten te laten trekken.

Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur. 

Snijd de appel in kleine blokjes. Voeg daarna samen met het kaneelstokje en de bauwe bessen toe aan de thee.

Zet de thee in de koelkast om verder af te laten koelen. Verwijder na maximaal 2 uur het kaneelstokje.

Serveer het koud met eventueel ijsklontjes.