Gezonde recepten │ Ontbijtpannenkoekjes

Ontbijtpannenkoekjes

Koolhydraatarm en in 10 minuten op tafel

Dit heb je nodig voor 2 porties:

  • 75 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels (Griekse) yoghurt
  • 1 theelepels bakpoeder
  • Optioneel: snufje kaneel of cacaopoeder
  • Olie om de pan mee in te vetten
  • Rood fruit om mee te decoreren


Zo maak je het:

Meng het amandelmeel, de eieren, yoghurt en bakpoeder tot een stevig beslag. Optioneel kun je nu ook kaneel of cacaopoeder toevoegen.

Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en laat goed warm worden.

Schep met een kleine soeplepel, kleine hoopjes beslag. Je kunt er meerdere tegelijk in de pan doen.

Draai de pannenkoekjes om wanneer de randjes gestold zijn, bak ze aan beide kanten goudbruin.

Serveer met wat rood fruit en eventueel een extra schep (Griekse) yoghurt of kwark.


Eet smakelijk!