Zwarte bonen brownie

Zwarte bonen brownie

Een verrassend tussendoortje op basis van groente!

Dit heb je nodig voor een ongeveer 20 stuks:

  • 250 gram zwarte bonen uit blik of zelf gekookt
  • 1 gare biet (+/- 100-120 gram)
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 gram erythritol (natuurlijke zoetstof)
  • 75 gram cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 125 gram gesmolten boter (kies voo plantaardige boter om de brownie lactose vrij te houden)
  • 100 gram extra pure chocolade (80%)

Verder heb je een keukenmachine en ovenschaal/bownie vorm van 20x30 nodig


Zo gaat het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Spoel de bonen af in een vergiet en doe ze in de keukenmachine.

Voeg hierbij de rode biet in stukken en laat alvast even kort draaien, zodat de biet al wat fijner wordt.

Daarna kunnen het zout, erythritol, cacaopoeder, eieren en gesmolten boter erbij. Meng het geheel in de keukenmachine tot een glad beslag.

Hak ondertussen de pure chocolade in stukjes,  meng hierna de stukjes door het beslag.

Schep het beslag in een ingevette ovenschaal en strijk het oppervlak glad.

Bak de brownie in ongeveer 25-30 minuten gaar. Let op het blijft zacht, maar veert terug wanneer je er op duwt.

Laat het geheel afkoelen in de vorm en snijd in stukjes.


Bewaar de brownie in de koelkast, zo blijft hij nog zeker 5 dagen goed als het dan nog niet op is.


Geniet ervan!