Wat heb je nodig?
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, wortel en knoflook met een snufje zout.
Voeg het komijnzaad en de chilipoeder toe en fruit dit kort mee.
Voeg hierna het water en de pompoen toe en breng aan de kook.
Laat het geheel koken op halfhoog vuur tot de pompoen gaar is, controleer dit door er met een vork in te prikken.
Is de pompoen gaar? Pureer dan het geheel met een staafmixer of blender; dit kan wel even duren.
Breng de soep op smaak met extra chilipoeder, citroensap en zeezout.
Pompoensoep met mangochutney
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, pompoen en gember.
Fruit als de ui zacht is de currypasta mee voor 3 minuten.
Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook.
Laat het geheel ongeveer 15 minuten koken of totdat de pompoen zacht is.
Neem de pan van het vuur en pureer het tot je een gladde soep hebt verkregen.
Meng dan nu de zure room en de mangochutney door de soep.
Copyright © Alle rechten voorbehouden